• Evde Saç Şekillendirme Yöntemleri

evde saç şekillendirme yöntemleri

dağınık topuz
    kadın kısa saç
            erkek saç şekillendirme
                      saç düzleştirici

                        Saç trendleri modaya ve yıllara göre değişiklik gösterse de zamansız stiller varlığını korumaya devam ediyor. Düz, dalgalı ve kıvırcık saç modelleriyle hem gündelik yaşamda hem de özel davetlerde karşılaşmak mümkün. Bununla birlikte arzulanan kusursuz stilleri hayata geçirmek için birbirinden farklı metotlar uygulanıyor. E tabii, söz konusu saç şekillendirmek olunca hemen hemen herkes pratik ve zahmetsiz yolları aramaya başlıyor.

                        Siz de doğal görünümlü saç şekillerini evde kendi başınıza oluşturmak istiyorsanız, en temel saç şekillendirme ekipmanlarınızı hazırlayarak bu rehberdeki püf noktaları uygulamaya başlayabilirsiniz. 

                        Kadınlar için Evde Saç Şekillendirme Yöntemleri

                        Saçınızın uzunluğu, yapısı ve doğal şekli ne olursa olsun, evde uygulayabileceğiniz sayısız stil bulunuyor. Erkeklere kıyasla daha zengin bir repertuvar sunan kadın saç modelleri pratik dokunuşlarla daha doğal görünümler oluşturuyor. Kadınlar için evde saç şekillendirme teknikleri için aşağıdaki metotları deneyebilirsiniz. 

                        Evde Dağınık Topuz Saç Yapımı

                        Dağınık topuz ilk bakışta basit gibi görünen, ancak doğal karmaşıklığı elde etmek için çaba gerektiren saç stilleri arasında yer alıyor. Arkaları sarkmayan ve kuaför topuzu gibi görünmeyen dağınık bir görünüm elde etmek için aşağıdaki ipuçlarını uygulayabilirsiniz.

                        Öncelikle saçlarınızı ne şekilde kullanacağınıza karar verin. Eğer düz saçınızla topuz yapacaksanız evde fön makinesiyle saçlarınıza düz şekil verebilirsiniz. Daha hacimli bir topuz elde etmek istiyorsanız, saçlarınıza dalgalı bir şekil verip daha volümlü bir topuz görünümüne zemin hazırlayabilirsiniz.

                        Daha sonra topuzunuzun ne şekilde olacağına karar vermelisiniz. Tepeden topuz veya enseden topuz modelleri evde kolayca yapabileceğiniz modellerin başında geliyor.

                        Topuz yapımına başlarken saçlarınızı farklı şekillerde ayırabilirsiniz. Kakül veya perçem kullanıyorsanız bir saç ayırma tarağı yardımıyla saçlarınızın önlerini ayırmalısınız. Boş bir alın görüntüsü elde etmek için ise saçlarınızı önden arkaya doğru taramalısınız.

                        Öncelikle taradığınız saçlarınızla tepeden veya enseden gevşek bir at kuyruğu yapın. Doğal bir görünüm elde etmek için saçlarınızı çok sıkmayacak bir toka kullanmalısınız. Çok mükemmel olmasına gerek yok, çünkü bu saç stilinde kasten özensiz bir görünüm elde etmek amaçlanıyor.

                        At kuyruğu yaptığınız saçınızı kendi etrafında birkaç kere dolayarak volümlü bir görünüm elde edin. Oluşturduğunuz topuzun iki yanından çekerek daha tepeden ve dağınık bir görünüm elde edebilirsiniz. Doğallığı vurgulamak için topuzdan sarkan kısımları tokayla tutturmak yerine kendi haline bırakabilirsiniz.

                        Son olarak saçlarınıza uygulayacağınız bir saç spreyi ile dağınık topuz formunu uzun süre boyunca koruyabilirsiniz.

                        Kısa Saç Şekillendirme Yöntemleri

                        Kısa saçların kullanımı kolay olmasına rağmen şekil vermesi de bir o kadar zor oluyor. Neyse ki hem parmaklarla hem de saç şekillendirme aletleri ile birbirinden farklı görünümlere kavuşmak mümkün. 

                        Evde kısa saç şekillendirme için aşağıdaki ipuçlarını uygulayabilirsiniz:

                        Yandan Ayırma Yöntemi

                        Klasik modellerin dışına çıkarak saçlarınızı sıra dışı bir görünüme kavuşturmak istiyorsanız, yandan ayırma yöntemini pratik bir şekilde uygulayabilirsiniz.

                        Bu saç şekillendirme tekniğini uygulamak için önce avcunuza bir miktar saç köpüğü sıkarak kısa saçlarınıza iyice yedirmelisiniz. Saç köpüğü bu noktada hem hacim kazandırma hem de kolay şekillendirme rolü üstleniyor.

                        Saçınızın sağ veya sol tarafını kaş bitimi hizasından ayırarak iki bölgeyi de farklı yönlere doğru ellerinizle taramaya devam edin.

                        Daha hacimli olan kısmı biraz havalandırarak pratik kısa saç şekillendirme yöntemini tamamlayabilirsiniz.

                        Kısa ve Kıvırcık Saç Şekillendirme Yöntemi

                        Saçlarınızı yıkayıp havluyla nemini aldıktan sonra ortadan ikiye ayırın.

                        Saç şekillendirme jeli kullanarak saçınızı bukleli görünüme hazır hale getirin. Bukleli görünüm elde etmek için saçlarınızda tarak kullanmamanız gerekiyor.

                        Avcunuza jel sürdükten sonra saçlarınızı aşağıdan yukarı doğru sıkarak dalgalı hale getirmeye çalışın. Bu işlemi eğilip saçlarınızı öne atarak arka tarafları için de tekrarlayın.

                        Hafif dalgalı görünüm kazanan saçlarınızdaki bukleleri daha belirgin hale getirmek için fön makinesi başlığıyla aşağıdan yukarı doğru hafifçe kurulamaya başlayın.

                        Kıvırcık bukleler iyice ortaya çıkınca ellerinizle alt kısımlarını dağıtarak son şeklini verebilirsiniz.

                        İyice taradıktan sonra saçlarınızı ortadan ikiye ayırın ve uçlarındaki nemi havlu yardımıyla alın.

                        Pixie Kısa Saç Şekillendirme Yöntemi

                        En cesur saç kesimlerinden biri olan pixie modeline sahipseniz, yüz hatlarınızı ortaya çıkaran bu şekillendirme tekniğini uygulayabilirsiniz.

                        Duştan çıktıktan sonra fön süresini yarıya indirmek ve saçınıza kolayca şekil verebilmek için öncelikle saç kremi uygulayın.

                        Ardından saçınızı ister yandan ister ortadan ayırabilirsiniz.

                        Düz saçlara sahipseniz, parlak ve doğal dokusunu kaybetmemek için %50 oranında kurulayın. Hacim elde etmek için yuvarlak bir fırça kullanarak ısıyı saç diplerinde yoğunlaştırın.

                        Kıvırcık saçlarla çalışıyorsanız, kurutmak için fön makinesi difüzörüyle ısıyı uçlara odaklayın. 

                        Şık ve dağınık bir görünüm için saç pudrası kullanarak köklerden uçlara doğru biraz volüm kazandırabilirsiniz.

                        Modaya uygun kısa saç şekillendirme teknikleri için yandan ayırdığınız saçınızın hacimli bölümünü arkaya doğru tarayın.

                        Ekstra yükseklik ve kıvır kıvır görünüm elde etmek istiyorsanız, saç maşası kullanarak önlerine şekil verebilirsiniz.

                        Son aşamada hem maksimum kalıcılık hem de doğal bir parlaklık oluşturmak için saç spreyiyle saçınızı sabitleyin. Bu aşamada nemi en aza indirmek için hızlı kuruyan bir saç spreyi tercih edebilirsiniz.

                        Isısız Saç Şekillendirme Tekniği

                        Hassas saçlara sahipseniz, herhangi bir ısı kullanmadan uzun saçlarınızı dalgalı bir görünüme kavuşturabilirsiniz. Son dönemlerin en popüler evde saç şekillendirme yöntemleri arasında bulunan bu teknik için aşağıdaki adımları uygulayabilirsiniz:

                        Isısız saç şekillendirme yöntemini uygulamak için bir adet saç bandına ihtiyacınız var.

                        Saçlarınızı yıkadıktan sonra dokunduğunuzda serinlik hissedeceğiniz kadar nemli olması gerekiyor.

                        Saç bandını bandana şeklinde başınıza geçirin ve altta kalan saçlarınızdan orta boy tutamlar alın.

                        Ardından her tutamı saç bandının etrafına dolayabildiğiniz kadar dolayın.

                        Bir gece bu şekilde uyuduktan sonra tutamları teker teker saç bandından çıkarın.

                        Özellikle ön kısımlarda abartılı lülelerle karşılaşabilirsiniz. Daha doğal bir dalgalı görünüm kazandırmak için saçlarınızı parmaklarınızla açabilir ya da kalın dişli bir tarak kullanabilirsiniz. 

                        Saçınızdaki dalgalar hala yoğun geliyorsa saç bakım yağını elinizde ısıtarak dalgaları hafifçe düzleştirmeyi deneyebilirsiniz.

                        Erkekler için Evde Saç Şekillendirme Yöntemleri

                        Harika bir saç kesimine sahipsiniz ve bununla neler yapabileceğinizi bilmiyorsanız, erkekler için birbirinden farklı saç şekillendirme yöntemleri bulunuyor. Kısa ve uzun saçların yanı sıra ince, kalın, kıvırcık ve dalgalı saç tipleri için kullanabileceğiniz saç şekillendirme yöntemleri şu şekilde:

                        Tarak ve Fırça Kullanımı Nasıl Olmalı?

                        Erkeklerde saç şekillendirmenin yolu tarak ve fırça kullanımından geçiyor. Basit gibi görünse de tarak ve fırça kullanırken dikkat edilmesi gereken önemli kurallar var. 

                        Taraklar en iyi performansı düz saçlarda, saçı parçalara ayırmada ve şekillendirmede gösteriyor.

                        Kalın, dalgalı ve kıvırcık saç tipleri için tarak kullanırken diş aralıkları geniş tarak ve fırçaları tercih ederek saç bakımı ürünlerinin iyice dağılmasına yardımcı olmalısınız.

                        Saç fırçaları ince, düz ve uzun saçlara hacim kazandırmak için mükemmel bir görev üstleniyor. 

                        Fırçayla saç taramak aynı zamanda kafa derisi yağlarının dağılmasına ve dolaşımın uyarılmasına yardımcı oluyor. 

                        Fön Makinesi ile Saç Şekillendirme 

                        Çabuk kuruyan ince telli saçlara sahip değilseniz, saç şekillendirmeye fön makinesi kullanmayı öğrenerek başlayabilirsiniz. Saçın düz ve pürüzsüz bir görünüm kazanmasına yardımcı olan fönle kurutma yöntemi şekillendirmeyi de daha basit hale getiriyor. 

                        Fön makinesinin sıcak hava akışı saçlara zarar verdiği için saçlarınız henüz nemliyken serum ve yağ gibi bakım ürünleri kullanmalısınız.

                        Fön makinesi sadece kurutmak için değil, aynı zamanda saça şekil vermek için de kullanılıyor. Bu nedenle makineyi çalıştırmadan önce istediğiniz saç stilini tarakla uygulamalısınız.

                        Saçınızı fön kurutma makinesiyle şekillendirmek için de tarak veya fırça kullanmaya devam edebilirsiniz. Taslak olarak verdiğiniz şekli ısıyla birlikte daha kalıcı hale getirebilirsiniz.

                        Daha fazla hacim ve kalkık saçlar elde etmek için ters yönde fön yapmanız gerekiyor. Kaldırdığınız üst bölümler ile saçınızın yan kesimleri arasında ayrım oluşturmak için fön makinesini yanlardan ortaya doğru tutmalısınız.

                        Saçınız tamamen kuruduğunda ve istediğiniz şekli kazandığında makineyi soğuk ayara alarak son dokunuşu yapabilirsiniz. Saç şeklinizin kalıcılığını artırmak için jöle, köpük ve sprey gibi saç şekillendirici ürünleri deneyebilirsiniz.

                        Saç Ayırma Yöntemleri

                        Saçınızı doğal ayrılma noktalarından veya istediğiniz bir yerden kolayca ayırabilirsiniz. 

                        Saçın büyüme şekli doğal ayrım bölgelerini doğrudan etkiliyor. Parmaklarınızı saçınıza daldırdıktan sonra herhangi bir bölümü sağa veya sola düşüyorsa, bu noktadan ayırmak için tarak ve fön makinesi yeterli olabilir.

                        Saçınızı alışık olmadığı şekilde, daha farklı bir noktadan ayırmak istiyorsanız, saçınız ıslakken geriye doğru tarayın ve bir tarak çizgisi belirleyin.

                        Belirlediğiniz çizgiden parmaklarınızı kullanarak saçlarınızı ayırmaya başlayın. Simetrik bir görünüm elde etmek için saçlarınızı yanlardan ayırırken kaş bitim noktalarını referans alabilirsiniz.

                        Saçı yalnızca tek bir taraftan ayırmak istiyorsanız, kaşınızın tam ortasını referans alarak kısa ve uzun saç kısımlarını ters yönlere tarayabilirsiniz. 

                        Saçınızı daha hacimli bir görünümle ayırmak için alışık olduğu uzama yönünün tersi yönünde uygulama yapmayı düşünebilirsiniz. 

                        Saç stilinizin bozulmasını önlemek için jölenin yanı sıra briyantin ve wax gibi şekillendirici ürünleri kullanabilirsiniz. 

                        Dalgalı Saç Şekillendirme Tekniği

                        Düz saçlardan sıkıldıysanız, dalgalı erkek saç modelleri ile daha hareketli bir stil yaratabilirsiniz. E tabii dalgalı saç şekillendirme için saçınızın orta uzunlukta ve mümkünse 10 cm’den fazla olması gerekiyor. Evde saç şekillendirme yöntemleri arasında başı çeken bu yönteme başlamadan önce saçınıza doku ve hacim eklemek için hafif nemli saçlarınıza deniz tuzu spreyi sıkabilirsiniz.

                        Fön makinesini kullanırken parmaklarınızdan da yardım alarak saçlarınızı istediğiniz şekilde manipüle edebilirsiniz. Buradaki amaç ısıyla birlikte saçınızı dalgalar eklemek olduğu için özgürce davranabilirsiniz.

                        Saçınızın belli bölümlerini seçerek tarağa dolayın ve fön makinesini bu bölgeye doğru tutun. Saçlarınızı taraktan yavaşça kurtararak bu işlemi farklı bölümler için de tekrarlayın.

                        Yeterli bir dalgalanmaya ulaştıktan sonra parmaklarınızın yardımıyla saçınızın bölümlerini normal yerlerine getirin.

                        Son aşamada dalgalı saçlarınıza biraz parlaklık vermek için briyantin uygulaması yapabilirsiniz.

                        Kalın Saç Nasıl Şekillendirilir?

                        Her harika saç modeli harika bir kesimle başlıyor. Kalın saçları kısa kesmek erkekler arasında popüler olsa da dikenli bir görünüme neden oluyor. Bunun yerine kalın saçlarınızı uzatarak kolay ve estetik şekiller verebilirsiniz. 

                        Kalın saçları şekillendirmeye başlarken kaliteli bir kurutma makinesi kullanabilirsiniz. Saçı istenen şekle sokmak için hava üflemeli şekillendirici fırçaları tercih ederek daha etkili sonuçlar alabilirsiniz.

                        Kabarık görünümler kalın saçlı erkeklerin ortak problemleri arasında yer alıyor. Elektriklenmiş saç teli görünümünün önüne geçmek için buna özel geliştirilmiş saç ürünlerini kullanabilirsiniz. Bununla birlikte kabarma sorununa çözüm için saç serumlarını ön şekillendirici olarak kullanabilirsiniz.

                        Kalın saç şekillendirme sürecini daha kolay hale getirmek için haftada bir kez aydınlatıcı ve arındırıcı şampuan ürünlerini kullanabilirsiniz. Böylece tüm yüzeyleri yıkamakta güçlük çeken normal şampuanların eksikliğini giderebilir, saçlarınıza yumuşak bir ton kazandırabilirsiniz. 

                        En İyi Saç Şekillendirme Seti Tavsiyeleri

                        Hem erkekler hem de kadınlar için saç şekillendirmenin birbirinden yaratıcı yolları var. Bazıları pratik yöntemler 5 dakikada uygulanırken bazıları da saç stilistlerinin elinden çıkmış profesyonel görünümler sunuyor. E tabii, ikisinden birine hapsolmak zorunda değilsiniz, saç şekillendirme setleri ile arzuladığınız kusursuz saçlara dakikalar içinde kavuşabilirsiniz.

                                          fakir pixie

                                                  Fakir Pixie Saç Şekillendirme Seti

                                                  Fakir Pixie saç şekillendirme seti yıpranmaların önüne geçmek için özel olarak tasarlanan seramik plakalı maşalarıyla geliyor. Evde saç şekillendirme yöntemleri arasında dikkat çeken ürünün iki farklı tarak aparatı bulunuyor. Düz, dalgalı veya kıvırcık fark etmeksizin istediğiniz saç stilini hızlı ve pratik şekilde hayata geçirebilirsiniz. Fakir Pixie saç şekillendirme setinin 200 dereceye kadar hızlı ısınma fonksiyonu sayesinde planlanmamış buluşmalara daha hızlı bir şekilde hazırlanabilirsiniz.

                                                                dyson

                                                                        Dyson Airwrap Complete Saç Şekillendirme Seti

                                                                        Profesyonel artistlerin vazgeçilmezi olan Dyson saç şekillendirme seti saçlara yüksek ısıyla değil, hava kullanarak şekil veriyor. Kendine özgü yüksek bir teknolojiyle donatılan bu alet kuruturken şekil verme fonksiyonuyla kadınlara büyük bir kolaylık sağlıyor. Hafif ve ergonomik tasarımıyla seyahat çantalarında pratik bir şekilde taşıyabileceğiniz Dyson Airwrap Complete ile farklı saç şekline ve tipine uygun çeşitli stiller oluşturabilirsiniz. 

                                                                                      rowenta

                                                                                              Rowenta Fashion Stylist Multistyler Saç Şekillendirme Seti

                                                                                              Tek bir cihazla saçınızı düz, bukleli veya örgü dalgalarından oluşan bir görünüme kavuşturmak istiyorsanız, pürüzsüz ve parlak saçlar için geliştirilen Rowenta Fashion Stylist ürününü tercih edebilirsiniz. Evde saç şekillendirme işini pratik ve profesyonel biçimde gerçekleştiren bu fonksiyonel ürün 45 saniye gibi çok kısa bir sürede kullanıma hazır hale geliyor. Rowenta saç şekillendirme seti ile saç tipinize göre iki farklı sıcaklık ayarını seçebilirsiniz.

                                                                                                            grundig

                                                                                                                    Grundig Saç Şekillendirici

                                                                                                                    Küçük tasarımı ve avantajlı fiyatıyla en popüler aletlerden biri olan Grundig saç şekillendirme seti üç farklı fırça aparatı taşıyor. İyonik fonksiyonu ile havadaki nemi su iyonlarına dönüştüren bu teknoloji, saçtaki nem kaybını en aza indirerek pürüzsüz bir düzleştirme deneyimi sunuyor. Saçlarınıza odaklanırken dış dünyayla iletişiminizi koparıyorsanız, otomatik kapanma özelliğine sahip bu ürünle olası kazaların önüne geçebilirsiniz.

                                                                                                                                  babyliss

                                                                                                                                            BaByliss Hava Üflemeli Saç Şekillendirme Seti

                                                                                                                                            Aynı anda hem kurutma hem de şekillendirme fonksiyonuna sahip olan BaByliss saç şekillendirme seti, antistatik kıllarıyla saçların birbirine dolanmasını da önlüyor. Nano titanyum teknolojisi sayesinde saç kütiküllerinde bulunan doğal yağları ve nemi hapseden negatif iyonlar yayıyor. Bu da saçın aşırı ısınma ve kurumaya karşı korunduğu anlamına geliyor. Dolgun, parlak ve doğal görünümlü saç stilleri oluşturmak istiyorsanız, BaByliss saç şekillendirici fırça modeli tüm beklentilerinizi karşılayan bir performans sunuyor.

                                                                                                                                                  Uzun lafın kısası, saç stilleri kişilerin zevkine, yaşam tarzına ve en önemlisi ruh haline göre değişebiliyor. Kesim modeliniz ne olursa olsun evde uygulayabileceğiniz tekniklerle zamanın ruhuna uygun stiller oluşturabilirsiniz. Pratik yöntemleri tarak ve saç bakım ürünleri gibi temel ekipmanlarla gerçekleştirmeniz mümkün olsa da salon görünümlü göz alıcı teknikler için saç şekillendirici cihazları tercih edebilirsiniz. Böylece amatörün doğallığını profesyonel şıklıkla bir arada deneyimleyebilirsiniz.